Vandalové zničili mladé lípy v Rokycanech! Za informace nabízí město odměnu - FOTKY

17.07.2019 11:51

Poměrně dost vysokou škodu napáchali vandalové v Rokycanech poničením dvou mladých lip v aleji u zahrady Střelnice. Případ si převzala policie. Město nabízí svědkům odměnu!

1
12345678

Podle všeho parta vandalů si vybrala pro svoje řádění lipovou alej v Rokycanech v Třebízského ulici o uplynulém víkendu. V noci na neděli někdo doslova přelomil dvě mladé lípy na travnatém pásu podél zahrady Střelnice.

"Jednalo se o zdravé, vitální a krásné kultivary lípy obecné - Tilia vulgaris ´Pallida´, zasazené v roce 2013 při výstavbě kruhového objezdu," říká mluvčí města Tereza Maixnerová.

Podle města je vyloučeno, že se jednalo o nehodu a na vině tak bude podle všeho banda vandalů. "Poloha zlomených stromů vylučuje, že by je poškodil vítr nebo že do nich najelo auto, každá lípa je totiž na jiném místě a leží jiným směrem. Zbývá tedy jediná příčina: vandal nebo spíše parta vandalů, protože se nechce věřit, že by takto silný kmínek ohnul k zemi jediný člověk," dodává tisková mluvčí města.  

Radnice už vyčíslila škodu na víc jak 18 a půl tisíce. Případem se tak nadále zabývá policie. Město navíc vypsalo odměnu za informace, které by vedly k objasnění události. "Pokud se přihlásí svědek, který by dopomohl k dopadení pachatele, získá od města tisícikorunovou odměnu," uzavírá Tereza Maixnerová.

FOTO: Město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24