QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vanilkové rohlíčky a punč rozdával Plzeňanům primátor - FOTO

25.12.2018 12:11

Krásné svátky popřál osobně několika stovkám lidí primátor Plzně Martin Baxa. K přání přidal i teplý nápoj a cukroví. Z předvánočního setkání s občany chce udělat tradici.

DSC_0032
DSC_0032DSC_0060DSC_0074DSC_0039DSC_0077DSC_0080DSC_0092DSC_0107DSC_0137DSC_0146

Primátor přál Plzeňanům i návštěvníkům města krásné svátky i úspěšný nový rok plný zdraví, pohody a štěstí. Vedle přání rozdával punč, čaj a vanilkové rohlíčky.

Setkání se uskutečnilo před katedrálou sv. Bartoloměje u příležitosti rozdávání betlémského světla, které Plzeňanům každoročně přivážejí a rozdávají skauti. „Je to hezká příležitost se potkat s Plzeňany, kteří přicházejí pro betlémské světlo a dát jim něco dobrého a teplého. Všichni moc příjemně reagují. Jsem rád, že se zastavují pro betlémské světlo u skautů, pro mě osobně to byla vždy důležitá součást Vánoc a jeden z jejích symbolů,“ řekl Martin Baxa. Z akce, kterou pracovně nazval Primátorský punč, chce do dalších let udělat tradici. Ve stanu během odpoledne promluvil s několika stovkami lidí, na začátku akce spolu s ním nápoj naléval také biskup plzeňský Tomáš Holub.

Betlémské světlo, oheň zažehnutý v místě narození Ježíše Krista v Betlémě, každoročně do Plzně přivážejí skauti z plzeňského střediska ICHTHYS. Do Plzně letos doputovalo vlakem v neděli 16. prosince. Jeho vydávání se uskutečnilo ve stanu před vstupem do katedrály, ale i na dalších místech Plzně – v Parku Lochotín, v kostele sv. Jana Nepomuckého, v kostele Nanebevzetí Panny Marie nebo v kostele svatého Martina a Prokopa. Betlémské světlo 2018 zapálil ve středu 28. listopadu v jeskyni narození Ježíše v Betlémě jedenáctiletý skaut Niklas Lehner z Horního Rakouska, který světlo dopravil již do rakouského Lince. Odtud putovalo vlaky do celé Evropy.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24