QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vánoční nadílka pro zvířata! Zájemci si vyzkoušejí práci ošetřovatelů

26.12.2019 9:14

Vánoční krmení proběhne v pátek 27. prosince v Záchranné stanici živočichů ve Spáleném Poříčí. Příchozí mohou přinést dobroty pro zdejší obyvatele.

IMG_9506

Vánoční krmení se v Záchranné stanici živočichů v Plzeňské ulici 55 ve Spáleném Poříčí koná v pátek 27. prosince od 10 hodin.

"Přijďte si vyzkoušet práci ošetřovatele zvířat, hlavně krmení a úklid. Můžete samozřejmě přinést i nějaké dárečky, jako jsou jablka, mrkev, ořechy, zelí, piškoty, slunečnice, kukuřice, granule a konzervy,“ sdělují organizátoři.

Záchranná stanice ve Spáleném Poříčí funguje od roku 1990. Každoročně se sem dostane 250 až 300 divokých zvířat. Zpět do volné přírody se daří vracet zhruba polovinu těchto živočichů. Přibližně čtvrtina jich uhyne nebo musí být utracena. Zbývající zvířata s trvalými handicapy pak zůstávají ve stanici nebo putují do jiné záchranné stanice či do zoo.

Nejčastěji jsou přijímána zvířata popálená elektrickým proudem, poraněná dopravními prostředky nebo nárazem na skleněnou plochu a také nesamostatná mláďata.

FOTO: Záchranná stanice Spálené Poříčí

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24