Vánoční strom na náměstí Republiky v Plzni už stojí - FOTKY

13.11.2017 14:02

Náměstí Republiky v Plzni už má vánoční strom. Obří smrk se instaloval v noci z neděle na pondělí. Teď ho čeká výzdoba, stejně jako další místa ve městě.

DSC01602
DSC01602DSC01598DSC01599DSC01600

Plzeň se začíná připravovat na Vánoce. Na náměstí Republiky už mohou lidé vidět letošní vánoční strom, kterým se stal třináctimetrový smrk ze Skvrňan. Teď ho čeká ozdobení. Postupně už se v tomto týdnu začnou zdobit také ulice a další místa v centru krajské metropole.

Počet ulic a lokalit, které budou vánočně zářit, zůstává stejný jako v loňském roce. Půjde hlavně o ulice okolo náměstí Republiky, dále Klatovskou třídu, sady Pětatřicátníků, Americkou, Smetanovy sady, Pražskou ulici, Chodské náměstí a další.

"Stejně jako v předchozích letech zůstává stejný i rozpočet na vánoční výzdobu, pohybuje se kolem 1,5 milionu korun. Většina světelných prvků je již plně v technologii LED,“ shrnuje Viktor Lang ze Správy veřejného statku města Plzně. Počet vánočních prvků se pohybuje řádově ve stovkách. 

Vánoční strom se slavnostně rozsvítí v neděli 3. prosince. Připravený bude jako vždy doprovodný program už zhruba dvě hodiny před samotným rozsvícením. Podrobnosti najdete v článku zde.

Už od 24. listopadu se ale rozjedou Vánoční trhy na náměstí. Ty potrvají oficiálně do 23. prosince. K dispozici bude kormě stánků také kolotoč, ale i další tradiční záležitosti jako na příklad betlém. I když Vánoční trhy těsně před svátky skončí, několik stánků s občerstvením bude na náměstí i v dalších dnech.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24