Vánoční stromy dosloužily. Jak je správně zlikvidovat?

07.01.2022 15:40

Na Tři krále se spousta lidí zbavuje vánočních stromů. Čistá Plzeň zavedla speciální linku na jejich svoz. V žádném případě je neházejte do popelnic, plzeňská zoo stromky od jednotlivců už také nepřijímá.

Vánoční stromky končí u popelnic5

Vánoční stromky by měli lidé vyhazovat opět ke stání separovaného sběru, jinak řečeno k barevným popelnicím. Od 6. ledna zhruba do poloviny měsíce, kdy lidé stromky vyhazují nejvíce, jsme zavedli speciální linky, které je vyvážejí,“ uvedl technický náměstek Čisté Plzně Jan Šneberk.

Plzeňská zoo před lety ještě stromky od jednotlivců odebírala, už tomu ale tak není. Hlavním důvodem jsou zapomenuté háčky či ozdoby. „U nás lidé stromky odkládat určitě nemohou. My máme v zoo už dlouholetou normu, že nebereme vánoční stromy od jednotlivců. Je tomu tak z organizačních a zejména z bezpečnostních důvodů. Když lidé stromky odzdobují, často v nich nechávají zapomenuté háčky či jiné ozdoby. Takže i kdyby nám tím možná chtěli lidé pomoci, my bereme pouze neprodané stromy od velkoprodejen,“ říká mluvčí plzeňské zoo Martin Vobruba.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24