QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná dopravní nehoda uzavřela přivaděč u Dobřan! - FOTKY

31.07.2022 13:23     31.07.2022 21:20

K vážné dopravní nehodě došlo kolem jedné hodiny odpolední. Z místa bylo transportováno 5 zraněných osob. Jedno z nabouraných aut hořelo.

4OA u Dobřan_HZSPK (1)
4OA u Dobřan_HZSPK (1)4OA u Dobřan_HZSPK (2)4OA u Dobřan_HZSPK (3)4OA u Dobřan_HZSPK (4)4OA u Dobřan_HZSPK (5)4OA u Dobřan_HZSPK (6)4OA u Dobřan_HZSPK (7)4OA u Dobřan_HZSPK (8)

“V neděli 31. července v 12:53 hlášena dopravní nehoda 4 osobních automobilů na silnici č.27 začátek přivaděče z Přeštic do Plzně. Jedná se o nehodu s čelně-bočním nárazem a důsledkem nárazu jedno z vozidel začalo hořet. Na místě je celkem 11 osob z toho jsou 2 děti,” uvedl mluvčí hasičů Michal Holeček.

Přivaděč ve směru na Klatovy byl uzavřen. “Požár vozu uhašen. Zasypali jsme uniklé provozní kapaliny. Komunikace uzavřena,” uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Hlášeno bylo 5 zraněných osob. “Z místa nehody jsme aktuálně transportovali dva muže se středně těžkým zraněním oba cca 40 let směřování na akutní příjem Fn,” uvedla Mária Svobodová. Záchranná služba následně transportovala další zraněné osoby. “Zahájen odsun posledních zraněných z místa nehody žena ročník 1960 se středně těžkými zraněními transportována na emergency Fn-Lochotín, a dva muži 1965 a 1992 oba utrpěli lehčí zranění smeřováni do Fn na Lochotín,” doplnila aktuální informace Mária Svobodová.

AKTUALIZACE

Za nehodou stojí mikrospánek jednoho z řidičů. “Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič ročník 1965 vozidla Š Fabia jel od Horní Lukavice směrem na Plzeň. Při jízdě jej přemohl mikrospánek, a tak vyjel do protisměru, kde čelně narazil do vozidla Š Citigo, které řídila řidička ročník 1960. Po nárazu začalo Citigo hořet a odrazilo se do za nim jedouci Š Octavie - řidič ročník 1984 a následně ještě do vozidla Š Rapid, které stalo v odstavném pruhu. Ve vozidle Š Fabia zraněný řidič a dva spolujezdci, v Citigo řidička a spolujezdec. Požití alkoholu u řidičů vyloučeno, u řidičky Citigo je proveden odběr krve s ohledem na zranění,” doplnila informace k nehodě Dagmar Jiroušková, mluvčí policie.

foto HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24