QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná nehoda na silnici 20, řidič nepřizpůsobil rychlost na zasněžené vozovce

09.01.2022 10:00

K velmi vážné nehodě došlo na silnice 20. Na místo mířily všechny složky IZS a z Líní vzlétal i vrtulník. Jedna osoba utrpěla těžká zranění, další tři byly nezraněny.

nehoda Hunčice
nehoda Hunčicenehoda Hunčice1nehoda Hunčice2

Na místě zasahovaly všechny složky IZS i vrtulník. "Jedna žena ročník 1953 utrpěla velmi vážná zranění, byla cestou Lzs transportován na emergency Fn-Lochotín. Další tři osoby byly nezraněny ponechány na místě," uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Řidič ročník 2002 jel s vozidlem tovární značky Toyota po komunikaci I/20 ve směru od Plzně na Úněšov. "Cca 500 m za křižovatkou Hunčice dle všeho nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám, dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde narazil do betonové propusti. V době dopravní nehody byly ve vozidle další tři cestující," upřesnila mluvčí policie Ivana Jelínková.

Policisté na místě vyloučili u řidiče alkohol dechovou zkouškou. Přesnou příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z územní odboru Plzeň venkov.

Foto: ZZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24