Vážná nehoda na Vysoké! V péči záchranky skončilo pět zraněných

16.11.2019 10:28     16.11.2019 15:26

K vážné nehodě čtyř osobních aut došlo v sobotu dopoledne na nechvalně proslulé křižovatce na Vysoké u Dobřan. Zasahovat musely všechny složky IZS.

20180129_090136_resized

Ke střetu čtyř osobních aut došlo na hlavním tahu I/27 na křižovatce Vysoká nedaleko Dobřan po desáté hodině dopoledne. Na místo zamířily všechny záchranné složky.

"Z místa nehody transportujeme ženu, ročník 1966, se středně těžkým zraněním při vědomí na urgentní příjem FN Plzeň. Žena, ročník 1976, spolu s chlapcem, ročník 2008, utrpěli lehčí zranění v oblasti zad a horních končetin, transportováni byli do FN Plzeň na Lochotíně. Muž, ročník 1969, a žena, ročník 1953, se zraněním v oblasti hrudníku transportováni do FN Plzeň na Borech. Všechny osoby transportovány pozemní cestou," řekla k zásahu mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Odstraňování následků nehody zkomplikovalo provoz. "V souvislosti s doprsavní nehodou je v místě dopravní omezení v obou směrech. Policisté odklanějí dopravu ze silnice I/27 směrem na Dobřany a silnici 180. Od Klatov v místě křižovatky Vysoká a od Plzně v místě nájezdu na dálnici u Šlovic," doplnila k omezením v průběhu zásahu mluvčí policie Markéta Fialová.

Přesné příčiny nehody šetří policie. "Všechna vozidla jela ve směru od Přeštic na Plzeň, kdy za křižovatkou Dobřany - Vysoká přibrzdil řidič vozidla Ford Mondeo u vozidla,které bylo po srážce se zvěří mimo komunikaci,aby se zeptal, zda řidič nepotřebuje pomoci. Za Mondeem zastavilo vozidlo VW Passat, za tímto vozidlem dále zastavilo vozidlo Škoda Fabia. Za těmito třemi stojícími auty přijel VW Golf, kdy řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost svého vozidla a narazil do Fabie, která narazila do Passatu, sjela do příkopu a prevrátila se na střechu. Vozidlo VW Passat pak narazilo do Ford Mondeo. Omezení na silnici trvalo 2 hodiny," dodala k průběhu nehody po skončení vyšetřování na místě policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24