QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná nehoda u Bezvěrova, těžce zraněn byl řidič a malé dítě - FOTKY

03.02.2021 11:00     03.02.2021 12:00

Vážná dopravní nehoda se stala ve středu 3. února kolem půl jedenácté dopoledne na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary u obce Bezvěrov. Na místě zasahují všechny záchranné složky i LZS.

nehoda Bezvěrov1
nehoda Bezvěrovnehoda Bezvěrov2nehoda Bezvěrov3nehoda Bezvěrov1

Za obcí Bezvěrov se srazil kamion s osobním automobilem. "Všechny složky IZS i LZS na místě zasahují," potvrdila mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Na místě zasahovali i hasiči ze stanice Toužim z Karlovarského kraje. "Komunikace 20/I je v místě nehody na 42,5 km zcela uzavřena. Jednu osobu jsme vyprostili pomocí hydraulických nástrojů a předali ZZS," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hlavní tah byl po dobu zásahu záchranných složek zcela uzavřen, nyní je provoz řízen kyvadlově. "Z místa nehody ZZS transportuje muže ročník 1986 a dítě mladší 15 let, oba při vědomí se středně těžkým zraněním cestou Lzs na urgentní příjem FN," sdělila mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Dle prvotních informací řidič, ročník 1986, jel s vozidlem Peugeot 206 ve směru od Plzně na Karlovy Vary. U obce Bezvěrov předjížděl před ním jedoucí kamion, ale zřejmě neodhadl vzdálenost protijedoucího kamionu, nestačil se zařadit do svého jízdního pruhu a strhl řízení. "V osobním vozidle cestovalo s řidičem ještě nezletilé dítě, ročník 2017. Alkohol policisté vyloučili u řidiče nákladního auta dechovou zkouškou, u řidiče osobního vozu nebylo možno provést z důvodu zranění. Je nařízen odběr krve. Přesnou příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z Územního odboru Plzeň-venkov," doplnila mluvčí policie Ivana Jelínková.

Foto: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24