QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná nehoda u Kokořova! Zraněnou ženu dopravil do nemocnice vrtulník - FOTKY

05.06.2020 9:11     05.06.2020 10:25

Ke střetu nákladního a osobního auta došlo v pátek 5. června ráno na silnici 230. Jednaosmdesátiletý řidič nedal přednost vozidlu na hlavní silnici, ve kterém cestovaly dvě ženy.

5
51234

Záchranáři vyjeli na místo nehody u jihoplzeňského Kokořova kolem půl deváté ráno. "Došlo k dopravní nehodě nákladního a osobního auta. Jedna vážně zraněná osoba je v péči zdravotnické záchranné služby,“ sdělil krátce po události mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar s tím, že na místě je také vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči museli vážně zraněnou ženu z auta vyprostit.

Záchranka na místě ošetřila tři zraněné. Ženu ve věku 35 let dopravil vrtulník na emergency do fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně s těžkými zraněními. Sanitka transportovala do Rokycanské nemocnice ženu ve věku 29 let s lehkým zraněním. Muže ve věku 81 let ošetřil lékař záchranné služby na místě.

Na místě jsou dopravní policisté. "Dle prvotního šetření vyplývá, že řidič nákladního auta ročník 1939, jel z obce Kokořov na obec Jarov a nedal přednost osobnímu vozidlu Ford Mondeo, které řídila žena ročník 1975, jedoucímu po hlavní silnici ve směru od Nepomuku na Přeštice. Ve Fordu jela ještě spolujezdkyně, ročník 1991. Alkohol u řidiče nákladního auta byl vyloučen dechovou zkouškou, u řidičky Fordu byl nařízen odběr krve, kvůli zranění ho ale nebylo možné provést,“ uvedla krátce po 10. hodině policejní mluvčí Ivana Jelínková.  Doprava bude v místě nehody řízena kyvadlově zhruba do 12 hodin.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24