Vážná nehoda u Vochova. Dívka běžela na autobus, srazilo ji auto

19.01.2022 8:00     19.01.2022 10:55

U Vochova na severním Plzeňsku zasahovaly po sedmé hodině ráno všechny záchranné složky. Řidič zde s osobním autem srazil nezletilou dívku, která přebíhala silnici na autobusovou zastávku.

Sanitka - ilustračka

Ve středu 19. ledna krátce po 7. hodině ráno došlo na silnici II/605 u obce Vochov k dopravní nehodě. „Dle dosud zjištěných informací řidiči ročník 1994 osobního automobilu značky Škoda Octavia, který jel ve směru od obce Kozolupy na obec Křimice, vstoupila před vozidlo z pravé strany nezletilá chodkyně do jeho jízdní dráhy,“ informovala policejní mluvčí Eva Červenková

Dívka ročník 2011 přecházela silnici k autobusové zastávce na druhé straně silnice. „I přes veškerou snahu řidiče, který brzdil a strhl řízení mírně vpravo, došlo ke střetu chodkyně s levou částí vozidla. Chodkyně utrpěla zranění a byla převezena k lékařskému ošetření,“ sdělila Eva Červenková.

Záchranná služba z místa události transportovala nezletilou dívku na urgentní příjem FN Plzeň se středně těžkým zraněním.

U řidiče byl alkohol vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se budou policisté nadále zabývat.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24