QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážné nehody u Třemošné a u Nýřan. Na severní Plzeňsko letěl vrtulník - FOTO

19.05.2021 8:40     19.05.2021 14:30

Ve středu 19. května se bouralo po celém Plzeňském kraji. Vážné dopravní nehody se staly u Třemošné u Nýřan a na severním Plzeňsku u obce Obora. Tam musel zasahovat vrtulník.

3
12354671 8.49.162 8.49.16QAP - úvodní fotka3 8.49.1612

K první nehodě došlo již před šestou hodinou ráno v Nýřanech v Revoluční ulici.

"Osobní automobil tovární značky Škoda Fabia řidič r. 2000 vyjížděl od benzínové stanice Ono a nedal přednost v jízdě osobnímu vozidlu tovární značky Mazda, které řídila žena r. 2001, jedoucí ve směru od Blatnice do Nýřan. Došlo ke střetu předních částí vozidel a tím se vozidlo Mazda dostalo do smyku, přetočilo se přes střechu a skončilo v příkopu," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Řidička byla převezena k ošetření do nemocnice, vzhledem ke zranění nebyla provedena dechová zkouška. "Žena ročník 2001 s lehčím zraněním ad Fn urgentní příjem," říká mluvčí záchranky Mária Svobodová.U řidiče Škoda Fabia alkohol negativní. Přibližná škoda byla vyčíslena na 55.000 korun. "Zajistili jsme místo události a provedli protipožární opatření," informuje mluvčí hasičů Petr Poncar.

 

Druhá nehoda se udála kolem půl osmé ráno u obce Obora na Plzni severu. Havarovalo zde jedno osobní vozidlo.

"Řidička r. 1998 utrpěla středně těžká zranění a byla transportována vrtulníke na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň. Dítě mladší 15 let bylo bez zjevnych zranění, ale pro mechanizmus nehody bylo transportováno tam též pozemní posádkou," konstatuje mluvčí záchranky Mária Svobodová. 

"Došlo k havárii osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia, kterou řídila řidička ročník 1998, kdy jela ve směru od obce Obora na Horní Břízu a v levotočivé zatáčce nezvládla řízení, sjela do pravého příkopu a narazila následně do stromu," uvádní mluvčí policie Eva Červenková. Spolujezdec ve vozidle byl ročník 2009. Osoby převezeny k ošetření do nemocnice.

 

Další nehoda komplikovala provoz v dopoledních hodinách u Třemošné na křižovatce "u Diany". Zde se střetla dvě osobní vozidla. Dvě zraněné osoby si převzala záchranky.

"Komunikace je částečně průjezdná. Provedli jsme protipožární opatření, zajištění místa události a likvidaci uniklých provozních kapalin," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Z místa nehody byly transportovány dvě ženy, ročníky 1958 a žena ročník 1997 s lehčím zraněním do FN na Lochotíně," říká mluvčí záchranky Mária Svobodová.

 

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24