QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážné nehody v regionu! Uzavřená dálnice i sražená chodkyně

15.08.2018 10:06     15.08.2018 10:51

Střet nákladního a osobního auta uzavřel ve středu dopoledne dálnici D5 na Rokycansku. Zasahovat musely složky IZS. Pro sraženou chodkyni v Sušci letěl vrtulník.

DOL_8780

K nehodě došlo na 62. kilometru směrem na Prahu. Dálnice ale musela být při odstraňování následků a záchranných pracích uzavřená v obou směrech. Před úsekem se tak v obou směrech začaly okamžitě tvořit kolony.

Ke srážce nákladního a osobního auta musely vyjet všechny složky IZS. "Celkem byly vyproštěny dvě osoby," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Obě osoby skončily v péči záchranářů. "Muž, ročník 1954, a žena, ročník 1963, byli přepraveni do Fakultní nemocnice Plzeň na urgentní příjem se středně těžkými poraněními. Oba byli při vědomí," doplnila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Přesné příčiny nehody dál šetří policie. "Z důvodu dopravní nehody byla dálnice D5 obousměrně uzavřena a policisté odklání dopravu. Řidič mají informace na dálničních panelech. Tvoří se kolony," řekla k aktuální situaci mluvčí policie Iveta Kořínková.

Další vážná nehoda zaměstnala záchranné složky v Sušici, kde došlo ke střetu osobního auta s chodkyní. "Ženu, ročník 1944, transportoval vrtulník do FN Plzeň na urgentní příjem se středně těžkým poraněním," řkla k další z nehod Andrea Divišová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24