QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážně nemocné děti potěší v nemocnicích velikonoční pohlednice

24.03.2021 13:58

Ve čtvrtek 25. března se rozběhne charitativní projekt nadačního fondu Dobří lidé Česka "Dětský Velikonoční pozdrav". Vytvoří úsměv nejenom na dětských tvářích.

pohlednice

Formou pohlednic bude osloveno devět dětských klinik v České republice, čtyři onkologické kliniky pro dospělé a jedna dětská hematoonkologická v Bratislavě. "V tomto dni bude v Plzni na dětské hemato-onkologické klinice předáno celkem 40 pohlednic a na onkologické a radioterapeutické klinice 50 pohlednic s dětskými velikonočními motivy, osobním vzkazem dětských autorů určeným nemocným dětem a dospělým a Pošťáckou pohádkou, kterou je možno zhlédnout po naskenování QR kódu umístěném na pohlednici," uvedl zakladatel Nadačního fondu Dobří lidé Česka Tomáš Bursa.

Účelem tohoto projektu je v době lockdownu a uzavření krajů podpořit nemocné děti a dospělé s provázející myšlenkou v povzbudivé větě na pohlednici : "Tak, jak se mezi námi šíří nemoci, se může šířit i NADĚJE."

Autorem tohoto projektu je Tomáš Bursa, onkologický invalidní důchodce, který se po úspěšné léčbě rozhodl prostřednictvím Nadačního fondu Dobří lidé Česka pomáhat nejenom dětem s onkologickým onemocněním, ale i ostatním nemocným v celé České republice. "Každoročně, loni již sedmým rokem, se svým projektem "Veselé, láskou prosněžené Vánoce" osobně projíždím kliniky a předávám svým nemocným spolubojovníkům pozitivní energii a ozdravnou myšlenku, že zázraky se dějí pomocí pozitivních myšlenek, ve které věříme. Všechno je možné, pokud to za možné považujeme," dodal Tomáš Bursa.

Více o zakladateli Nadačního fondu Dobří lidé Česka jsme psali ZDE.

Foto: Nadační fond Dobří lidé Česka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24