QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Fakultní nemocnici Plzeň brzy začíná očkování dětí od pěti let

17.12.2021 14:39

Rodiče mohou své děti ve věkové kategorii 5 – 11 let nechat očkovat i ve Fakultní nemocnici Plzeň, která se očkování pro tuto věkovou kategorii otevírá v úterý 21. prosince.

photo-pg-2544-1800-

Vakcinace proti onemocnění covid-19 u dětí ve věkové kategorii od pěti do jedenácti let bude zahájena ve Fakultní nemocnici Plzeň v úterý  21. prosince.

Dalšími termíny v tomto roce jsou 29. a 30. prosinec, od 3. ledna bude probíhat očkování dětí této věkové kategorii vždy dva dny v týdnu v areálu Fakultní nemocnice Lochotín, vchod F, ústav Imunologie a alergologie, 8. NP. Očkování je zde zajištěno pediatrem a dětskou sestrou.

Registrace probíhá standardně v systému Reservatic. Jakmile registrující osoba získá termín k očkování, společně s touto informací obdrží na e-mail, který uvedla při registraci, dotazník, který bude zapotřebí vyplnit a podepsat příslušným registrujícím praktickým lékařem pro děti a dorost. Tímto lékař potvrzuje vhodnost zařazení očkování s ohledem na zdravotní stav a očkovací kalendář dítěte. 

Bez tohoto podepsaného dotazníku praktickým dětským lékařem nebude možné očkování dítěte od pěti do jedenácti let uskutečnit. Při očkování těchto dětí  je nutná přítomnost alespoň jednoho zákonného zástupce dítěte.

Plánovaná denní kapacita pro očkování dětí této věkové kategorie je 20 termínů a bude se postupně navyšovat dle kapacitních možností Očkovacího centra a zájmu veřejnosti.

 

foto: ilustrační Nemocnice PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24