QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Lhotě vyrostla nová sokolovna. Přibyde ještě multifunkční sál - FOTKY

29.05.2020 13:07

Nevyhovující zázemí pro sportovce v plzeňském obvodu Lhota nahradily moderní prostory. V novém objektu vznikly šatny, sprchy i klubovna s výčepem.

7
71293568910

Město buduje ve Lhotě novou sokolovnu na místě bývalého betonového objektu u fotbalového hřiště. Práce na první etapě jsou u konce, obvod už vyhlásil výběrové řízení na nájemce nových prostor, kterého vybere v nejbližších dnech.

"Měli jsme tady starou sokolovnu z přelomu 70. a 80. let minulého století, která se stavěla po založení Sokola v Lhotě v roce 1973.  Byla to stará budova, která už nesplňovala požadavky. Nevyhovovala ani kapacitně, vzhledem k počtu sportovních týmů, jsme potřebovali větší. Neměli jsme tady a dosud nemáme žádný zastřešený prostor, který by sloužil k setkávání lidí a mohli bychom ho využívat i jako tělocvičnu,“ sděluje starostka Zdeňka Hončarová s tím, že nový objekt vyrostl na místě původní sokolovny. 

V červenci by měla odstartovat druhá etapa, tedy stavba multifunkčního sálu. První etapa stavby sokolovny si vyžádala téměř 27 milionů korun, náklady na druhou část jsou vyčísleny na 22,5 milionu korun. Kromě sálu o rozměrech 28x13 metrů by měly vzniknout také dva sklady a nad nimi otevřená galerie. "Doufáme, že hotovo bude v září příštího roku,“ dodává starostka.

Zázemí v podobě šaten, sprch a klubovny v nové sokolovně využijí především členové místního Sokola, který má aktuálně zhruba 350 členů všech věkových kategorií a vzhledem k rozsáhlé výstavbě rodinných domů se předpokládá, že přibydou další.

"Máme zde dvě fotbalová mužstva dospělých a také pět mládežnických a dále dva volejbalové týmy. V areálu je kromě fotbalového hřiště ještě multifunkční sportoviště, které může využívat veřejnost,“ dodává předseda TJ Sokol Lhota Josef Humeník.

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24