Ve středu můžete koupí žluté kytičky přispět na boj proti rakovině

29.09.2020 15:40

Sbírka proběhne v náhradním podzimním termínu ve středu 30. září 2020. V Plzni si budete moct kytičky zakoupit u dobrovolníků na různých místech ve městě, ale také na Zákaznických centrech PMDP.

CDPR_2020_1920x1080

Květinový den se letos koná netradičně 30. září a kromě standardních komunikačních kanálů, tedy sociálních sítí, webových stránek nebo reklamních prostorů ve vozech, poskytly některé dopravní podniky organizátorům pro prodej kytiček i svá zákaznická centra nebo rovnou nakoupily žluté květiny pro své zaměstnance.

V Plzni si kytičky budete moct koupit v Zákaznických centrech PMDP nebo od dobrovolníku na různých místech ve městě. Žlutá kytička bude mít zelenou stužku a její cena bude v minimální hodnotě 20 Kč.

Při letošní sbírce obdrží dárce vedle kytičky se zelenou stužkou i informační letáček, ve kterém se dozví o prevenci nádorových onemocnění ledvin a močového měchýře. Volbu letošního tématu sbírky podpořil přednosta Onkologické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Tomáš Büchler, Ph.D.: „Česká republika má ve světě jednu smutnou prioritu - nádory ledvin jsou u nás nejčastější ze všech sledovaných zemí. Přesné příčiny tohoto stavu nejsou dosud známy, řada výzkumných týmů se touto otázkou zabývá. Důležitým faktem je, stejně jako u mnoha jiných diagnóz, přijít k lékaři včas a zvýšit své šance k plnému uzdravení."

Přispět můžete i dárcovskou SMS nebo na sbírkový účet Českého dne proti rakovině. Více informací zde.

Foto: oficiální stránky Českého dne proti rakovině

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24