Ve středu proběhl 14. ročník Noci literatury - FOTKY

08.10.2020 13:45

Ve středu 7. října proběhla v Plzni Noc literatury, která přilákala desítky lidí do plzeňských zákoutí. Posluchači mohli zažít přednes např. Tomáše Hanáka nebo Václava Marhoula.

DSC_8645
DSC_8780DSC_8645DSC_8831DSC_8796DSC_8989DSC_8921

Ve středu 7. října proběhla Noc literatury. Šlo o akci organizovanou Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje. Akce se koná už od roku 2006 v různých městech po celé České republice a má potenciál se v dalších ročnících rozrůstat po celé Evropě.

Od 18 do 23 hodin jsme mohli zavítat do Staré synagogy, Masných krámů, divadelních dílen DJKT nebo také na půdu samotné Studijní a vědecké knihovny. Obecně se jednalo o běžně nepřístupná místa, ale o to autentičtější atmosféru čtení mělo.

Kvůli koronavirové situaci byla ale akce značně omezena. Na jednom místě mohlo sedět pouze deset posluchačů v rouškách a samozřejmě se značnými rozestupy. To ale neodradilo návštěvníky, jelikož během deseti půlhodinových čtení byla většina míst zaplněna.

Přednesu se letos ujali členové divadla Sklep - Tomáš Hanák, Václav Marhoul, Lenka Vychodilová, Jana Hanáková, Lenka Andelová, David Noll a Marta Marinová. Byla předčítána díla od současných evropsých spisovatelů, mezi které patří např. Vanda Rosenbergová nebo Kate Atkinsonová.

Posluchači také mohli svou účastní soutěžit o drobné ceny a 5 vylosovaných získalo dárky od partnerů Noci literatury.

Fotky:Milan Říský

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24