Ve středu se bude číst až do noci, proběhne Noc literatury

06.10.2020 7:55

Knihkupectví KOSMAS na Klatovské během literárního večera speciálně otevře svůj stánek na recepci SVK PK. K nákupu zde budou připraveny knihy se slevou 15%, jejichž ukázky v průběhu večera uslyšíte.

image003

Letos akce proběhne ve výjimečných podmínkách, proto organizátoři prosí všechny účastníky o dodržování pravidel bezpečnosti a ochrany zdraví. Na všech místech je maximální účast na jednom čtení stanovena na 10 osob, před vstupem do vnitřních prostor bude připravena dezinfekci rukou a po celou dobu bude potřeba mít nasazenou ochranu nosu a úst.

Noc literatury je kulturní událost, která nabízí široké veřejnosti příležitost seznámit se netradičním způsobem s tvorbou současných evropských spisovatelů.

V letošním roce se bude 7. října od 18 do 23 hodin číst na místech, která nejsou běžně přístupná. "Každých třicet minut se čte stejný text, tudíž můžete začít na jakémkoliv místě a objevovat místa/texty v libovolném pořadí. Stejně jako v loňských letech bude naše noční literární pouť Plzní také soutěží – navštivte alespoň 5 ze 7 míst, sbírejte razítka a soutěžní kartu přineste do sobotního dopoledne na vrátnici SVK PK do označeného boxu. Všichni účastnící obdrží drobné odměny, na 5 vylosovaných čekají zajímavé ceny od všech partnerů Noci literatury v Plzni. Losování proběhne 12. 10. ve 12.10h živě na Facebooku SVK PK," vysvětluje Martina Košanová ze Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje a dodává, že jako bonus naleznete v programu Noci literatury originální kartu na sbírání podpisů interpretů.

Programy a mapy jsou k vyzvednutí na všech čtecích místech, v Infocentru města a Informačním centru Plzeňského kraje na náměstí Republiky.

Zde naleznete přehled všech titulů, které si budete moci poslechnout.

Václav Marhoul: Německo - Nino Haratischwili: Osmý život (pro Brilku)
Stará synagoga

Jana Hanáková: Slovensko - Vanda Rosenbergová: Tri smrtky sa plavia
dílny Divadla Josefa Kajetána Tyla

Lenka Vychodilová:  Estonsko - Andrus Kivirähk: Muž, který rozuměl hadí řeči
komiksový koutek, Knihovna města Plzně

Tomáš Hanák: Belgie – Stefan Hertmans: Válka a terpentýn
půda, Studijní a vědecká knihovna PK

David Noll: Portugalsko - Jose Eduardo Agualusa: Prodavač minulosti
sklepní klubovna, děkanát FF ZČU

Lenka Andelová: Velká Británie - Kate Atkinsonová: Přepis
Národopisné muzeum Plzeňska, ZČM

Marta Marinová: Dánsko – Anne Catherine Bomannová: Agathe

výstavní síň Masné krámy, Západočeská galerie

Foto: oficiální stránky Noci literatury

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24