Ve Stříbře uzavřeli lávku pro pěší - FOTKY!

26.03.2020 19:00

Takzvaná Červená lávka, která vede přes řeku Mži, bude do 5. dubna nepřístupná. Obyvatelé za lávkou nyní musí využívat delší cesty pod železnicí. Tudy také musí odvážet popelnice i vyzvedávat poštu ze schránek.

IMG_0756
IMG_0765IMG_0756IMG_0769IMG_0775IMG_0773

Červená lávka pro pěší přes řeku Mži ve Stříbře je opět uzavřena. Pokračuje tam totiž druhá etapa prací opravy. Lidé, kteří bydlí za lávkou musí teď do města druhou delší stranou. Lávka byla uzavřena několik dní i v loňském roce.

"Tehdy jsme museli lávku zajistit staticky a zesilovali jsme nosnou konstrukci. Teď děláme další úpravy, opravujeme zábradlí, jde hlavně o zajištění bezpečnosti chodců, kterých tam chodí poměrně hodně. Jsme si vědomi, že pár lidem, co žijí na druhé straně to na chvíli znepříjemní život. Budou muset chodit delší trasou do města, i vozit popelnici dál od obydlí. Kdyby s tím měl někdo opravdu vážné problémy, ať se na nás obrátí," říká starosta Martin Záhoř.


Do míst, kde končí silnice před lávkou chodí i pošťačka Lenka Cerhová.  "Mně končí trasa tady před lávkou, tady mají schránku ti lidé, co bydlí za lávkou a sem si pro ni chodí. Takže mně to problémy nepřinese, ale jak si lidé z druhé strany vyzvednou poštu? Musí to celé obejít," říká Cerhová.

Pro vyzvednutí pošty musí totiž obyvatelé teď obejít zhruba dva kilometry. "Jde jen o dočasný stav, lávka bude uzavřena jen do pátého dubna," upřesňuje starosta.

 

Foto: Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24