Ve Svojkovicích hořela cisterna s hydroxidem sodným! Na místě složky IZS

20.07.2020 13:44     20.07.2020 13:47

V pondělí 20. července došlo k požáru podvozku vlakové cisterny převážející hydroxid sodný. Na místě zasahuje několik hasičských jendotek, na místě je i záchranka. Foto z místa!

cisterna2
cisternacisterna2

K požáru došlo v pondělí  před třináctou hodinou ve Svojkovicích. Na místo vyjelo celkem 8 hasičských jednotek a také záchranáři.

"Podvozek již nehoří, pouze žhne. Na místě je v tuto chvíli pět hasičských jednotek. Šlo o přehřátý podvozek. Velení si převzala jednotka Správy železnic," uvedl po třinácté hodině mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že k úniku převážené látky nedochází.

Zásah hasičů byl zahájen v protichemických oblecích kvůli povaze převážené látky. Vlaková cisterna totiž převáží hydroxid sodný.

Na místo zamířila i záchranná služba. "Při hašení podvozku před příjezdem jednotek došlo k nadýchání jedné osoby. Provádíme chlazení podvozku jedním "C" proudem," dodal dále mluvčí hasičů Petr Poncar.

Na místo zamířila i záchranná služba. "ZZS z místa události transportovala muže 42 let nadýchaného zplodin kouře do Rokycanské nemocnice. Muž není přímo ohrožen na životě a jeho zranění klasifikujeme jako lehké," uvedla Andrea Divišová ze záchranky.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24