QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve vlacích v regionu se zlepšilo wi-fi připojení! Služba se ještě rozšíří

14.12.2018 7:02

Prosinec přinesl ve veřejné dopravě v regionu novinky v podobě změn v jízdních řádech. Zároveň ale došlo i na zkvalitnění služeb. Konkrétně wi-fi připojení ve vybraných vlacích.

RegioPanterII

České dráhy s novým jízdním řádem rozšířily službu Wi-Fi připojení k internetu o desítky dalších vlaků. S novým jízdním řádem uvedly do provozu Wi-Fi ve skoro 80 vozech typů Bdpee a ABpee.

V instalaci se bude pokračovat dál a během příštího roku by měla být dokončena v dalších přibližně 200 moderních vagónech. Mezi prvními z nich budou Wi-Fi vybaveny typy Aee a Bbdgmee.

"Z našich marketingových průzkumů vychází, že elektrické zásuvky pro napájení drobných spotřebičů cestujících jako jsou notebooky a mobilní telefony a o Wi-Fi připojení k internetu je mezi našimi zákazníky největší zájem. Proto během příštího roku doplníme Wi-Fi do dvou stovek rychlíkových a expresních vagónů ale také do mnoha regionálních vozidel. Na Wi-Fi se tak mohou těšit cestující nejen v dálkových spojích, ale také v osobních vlacích,“ řekl Miroslav Kupec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

Služba Wi-Fi je nově rozšířená například v rychlících "Berounka" na trati Praha – Plzeň – Klatovy – Železná Ruda. V Plzeňském kraji nabízejí nově Wi-Fi také osobní vlaky z Plzně do Horažďovic a Berouna.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24