Ve Vochově se v noci střílelo, zloděj byl propuštěný vrah

24.03.2021 8:03     24.03.2021 14:15

Po druhé hodině ranní vyjížděly záchranné složky do Vochova, kde byl  postřelen muž. Bohužel, jeho zranění nebyla slučitelná se životem.

koroner

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se od dnešních brzkých ranních hodin zabývají střelbou, ke které došlo na severním Plzeňsku v obci Vochov. "V tomto případě je důvodné podezření, že do jednoho z objektů vnikl muž, proti kterému byla následně ze strany majitele použita legálně držená střelná zbraň. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem," uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Zabitý muž byl v roce 2003 odsouzený k výjimečnému trestu 16,5 let za ubodání důchodce kvůli penězům na drogy. Soudní znalci se obávali, že muž může kdykoliv podobný čin zopakovat a bohužel se jejich slova naplnila.

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. "Policisté tedy prověřují, zda došlo ke spáchání trestného činu a rovněž posuzují okolnosti a podmínky nutné obrany. V souvislosti s tímto případem zahájili policisté také úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody," dodala Pavla Burešová.

Foto: Krajský úřad

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24