QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vedro láme rekordy. V Plzni - Bolevci ukázaly teploměry 33,6 stupně

25.06.2019 20:41

Teplotní rekord dnes padl v plzeňském Bolevci. Hodnota naměřená odpoledne v arboretu Sofronka překonala o dvě desetiny stupně dosavadní nejvyšší teplotu naměřenou na této meteorologické stanici v roce 2008.

Bolevák

Teplota 33,6  stupňů Celsia naměřená dnes odpoledne v plzeňském  arboretu Sofronka překonala o dvě desetiny stupně dosavadní rekord této meteostanice  naměřený v tento den před jedenácti lety.  

Podle informací z plzeňského pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu na další plzeňské meteorologické stanici Mikulka dosáhla teplota 32,5 stupně, tato stanice ale ještě nemá třicetiletou řadu měření.

Na dalších místech v regionu už k překonání rekordů nedošlo  Ve Stříbře bylo 32,3 stupně, v Domažlicích o desetinu méně. Svůj rekord vyrovnala s teplotou 30,4 stupně stanice v Konstantinových Lázních.

K hranici tropických třiceti stupňů se dnes blížily i teploty na Šumavě. Na Horské Kvildě teploměry ukázaly 27,7 stupně a v Železné Rudě 28,7 stupně.

Vlna veder vyvrcholí ve středu. Není proto vyloučeno, že  by mohl v Plzeňském kraji padnout rekord pro zítřejší den tedy 33,7 stupně Celsia.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24