QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Veletrh práce v Plzni nabídl na padesát zaměstnavatelů - FOTO

30.01.2019 19:32

Ve středu proběhl sedmý ročník plzeňského veletrhu práce a vzdělávání. Přinesl nabídky padesáti vystavovatelů a přilákal stovky návštěvníků z různých oborů.

190130_Veletrh_prace_2
190130_Veletrh_prace_2190130_Veletrh_prace_3190130_Veletrh_prace_5

Veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem se konal ve středu 30. ledna v bývalém Obchodním domě Prior. Na veletrhu se představilo 50 vystavovatelů.

Veletrh měl celodenní vzdělávací a poradenský program pro rozvoj kariéry. Kromě jiného se návštěvníci dozvěděli, jak hledat práci v zahraničí či nastartovat své vlastní podnikání. Nad akcí převzal záštitu plzeňský primátor Martin Baxa.

Na návštěvníky čekaly stovky různorodých nabídek práce od specializovaných inženýrských pozic po jednoduché práce ve výrobě či brigády. Nabízeny byly také profesní kurzy, jazyky, rekvalifikace a také zkoušky před autorizovanou osobou.

„Veletrh ukazuje to, že i když je momentálně konjuktura a pracovních míst je dostatek, zajímají se lidé o nová místa s přidanou hodnotou, tedy nejen o dělnické pozice v takzvaných montovnách. Je dobře, že se na takové akci, jako je tento veletrh, dovědí, že taková pracovní místa, která nabízejí zajímavou práci a vyžadují i technickou erudici, existují,“ uvedl radní pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Vlastimil Gola.

„V boji o dobré zaměstnance se podniky předhánějí, kdo nabídne vyšší mzdu či lepší benefity. Je třeba ale dát si pozor, jak jsou daná opatření zakotvena v pracovní smlouvě a zda nabídka platu až 45 tisíc korun za dělnickou pozici náhodou neznamená jen lákavě vykreslenou možnost, na kterou běžný pracovník nikdy nedosáhne,“ uvedla Jana Brabcová za pořádající společnost Grafia. Doplnila, že podle údajů Úřadu práce je v Plzni 10,5 tisíce volných pracovních míst a v celém Plzeňském kraji bezmála 35 tisíc.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24