Velhratice, Kašperk a Rabí chystají Dny Šumavského trojhradí

19.09.2020 17:15

Zářijový prodloužený víkend bude na Kašperku, Rabí a ve Velharticích ve znamení akce Dny Šumavského trojhradí. Akce se bude konat od 26. do 28. září a jejím tématem bude středověká kuchyně.

Kašperk_upraveny

Hrad Kašperk

"Letošní druhé Dny šumavského trojhradí budou ve znamení chutí a vůní, ústředním a společným tématem bude stolování a kuchyně ve středověku. Na Kašperku bude možné ochutnat původní recepty středověké kuchyně, jež pro vás připraví skutečný francouzský kuchař, jenž přišel s dvorem krále Karla IV. z Francie, a nyní slouží na jedné z královských držav – na hradě Kašperk," informuje vedení hradu.

Hrad a zámek Velhartice - Buškova číše

Prohlídky hradu budou probíhat každou celou hodinu, návštěvníky čekají ukázky a ochutnávky středověké kuchyně, tábor středověkého šlechtice a jeho zbroj. Interaktivní výstava o středověkém stavitelství. V neděli a v pondělí proběhnou ochutnávky a prodej moravských vín.

Hrad Rabí

"O prodlouženém svatováclavském víkendu vás rádi přivítáme na hradě Rabí a v rámci projektu Šumavské Trojhradí vás zveme i na prohlídky hradního areálu, během nichž se mimo jiné dozvíte, jaká jídla se objevovala na středověkých stolech, co bylo vyhledávanou pochoutkou, anebo co jste neměli dělat během svátečního oběda," zve vedení Rabí na internetových stránkách.

ilustrační foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24