QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velká pátrací akce na Šumavě! Policisté pátrají po muži z Prahy - FOTKY

04.01.2022 14:59     04.01.2022 17:40

V okolí Modravy probíhá velká pátrací akce po muži z Prahy, který odjel z domova 31. prosince. V pondělí 3. ledna bylo nalezeno jeho auto na Modravě. Policisté žádají o pomoc také občany.

pátrání modrava
pátrání modravaPohřešovaný muž z Prahy_foto PČRpátrání modarva2patran modrava4patranpátrání Modrava foto horska služba (1)pátrání Modrava foto horska služba (2)pátrání Modrava foto horska služba (4)pátrání Modrava foto horska služba (3)pátrání Modrava foto horska služba (5)pátrání Modrava foto horska služba (6)

Podle dostupných informací muž přijel 31. prosince kolem půl čtvrté odpoledne sám na Modravu, na parkovišti zamkl automobil a odešel do lesů. Jeho rodina zalarmovala Policii ČR 3. ledna s tím, že netuší, kde by mohl být. "Členové Horské služby Šumava se psy a terénní technikou, policisté, členové Informační a strážní služby Národního parku i hasiči, ti všichni pátrali od včerejška po nezvěstném muži v okolí Modravy," uvádí Horská služba Šumava.

Pátrací akce probíhá v členitém terénu na Šumavě. "Zejména v lesních porostech v okolí Modravy, ubytovacích zařízeních na Modravě, Kvildě i dalších lokalitách. Dále policisté zjišťovali, zda pohřešovaný muž není hospitalizován v nemocnicích, jak v Plzeňském tak Jihočeském kraji. Pracovníci parku využívají různých dostupných prostředků včetně čtyřkolek," dodala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Pátrání komplikuje počasí. "Pátrací akce je po celou dobu značně komplikovaná nepřívětivým počasím v podobě neustávajícího silného deště, ale pátrání pokračuje i nadále," uvedla Dana Ladmanová.

„Poslední údaj, který ale mohl být jen odrazem, jsme získali z mobilní sítě. Podle toho se naposled pohyboval na Modravské hoře, ale od té chvíle se nám jeho stopy ztratily,“ uvedl k okolnostem pátrání Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava.

Akce byla Policií ČR ukončena v úterý před setměním jako neúspěšná. „Jsem přesvědčen, že jsme v rámci možností prohledali všechna eventuální místa, kde by mohl muž být. V dokonalé koordinaci všech složek IZS jsme se dostali až k Filipově Huti na jedné straně a na hraniční hřebeny na straně druhé,“ doplnil Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

Pohřešovaný Igor Kassl je z Prahy, měří 180 až 185 centimetrů, má střední postavu, šedé rovné vlasy a modré oči.

Muž měl na sobě zimní černou péřovou bundu, tmavě modré džínové kalhoty, šedou mikinu s oranžovými rukávy zn. Nike a čepici s nápisem Gunt béžové barvy.

Policie žádá občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, pohybu či výskytu pohřešovaného muže, aby neprodleně podali zprávu Policii ČR na telefon číslo 158 nebo osobně na policejní služebnu.

Pohřešovaný muž z Prahy_foto PČR

 

foto: PČR, Horská služba Šumava

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24