QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velká pátrací akce! Žena v lehkém oblečení a bez mobilu bloudila v Českém lese

02.01.2020 11:26

Žena středního věku z Bavorska se jen nalehko vydala na Nový rok do sousední vsi pro auto. Tam však nedorazila, přešla hranici a šest hodin bloudila v Českém lese!

IMG_0246

Na Nový rok vpodvečer přijali horští záchranáři z Mountain Rangers ze stanoviště Havran tísňové volání od turistů v Českém lese, kteří našli podchlazenou ženu z Bavorska. Ta se údajně vydala nalehko do sousední vesnice pro opravené auto, kterým se chtěla vrátit zpět.

"Žena situaci podcenila, vydala se do desetistupňového mrazu v lehkém oblečení, nekvalitní obuvi a bez mobilu. Na hranici u Zlatého potoku zabloudila a toulala se lesem několik hodin, až narazila na turisty, ti ji nasměrovali zpět do Německa a s tím se rozešli. Jaké bylo jejich překvapení, když o dvě hodiny později, to už bylo 19 hodin na ženu opět narazili, ale ta už byla silně podchlazená, a proto zavolali naši posádku. Vzhledem k tomu, že se nacházeli úplně mimo komunikace v neprůchodném terénu, tak je naši záchranáři museli nějakou dobu hledat. Pak nalezenou ženu středního věku, která bloudila na cestě šest hodin, zahřáli a odvezli domů," uvedl velitel Záchranné služby Royal Rangers ze stanoviště Tomáš Rusňák.

Foto: Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24