QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velká pocta Viktoriánům! Získali ocenění za pomoc Nadaci pro transplantaci kostní dřeně

29.04.2019 19:48

Český národní registr dárců dřeně (ČNRDD) a Nadace pro transplantaci kostní dřeně (NTKD) ocenily v pátek 26. dubna dárce za loňský rok. Cenu si převzala i Viktoria Plzeň!

33835290408_9b83346575_k
33835290408_9b83346575_k33835289988_ffd5e1c581_k46796320945_1705325d50_k

Dvacátý první ročník akce proběhl v pražském Obecním domě, kde převzalo cenu celkem 33 dárců z celé republiky. Díky nim mohla být pacientům bez dárce v rodině transplantována kostní dřeň. Viktoria Plzeň obdržela prestižní ocenění za největší nemateriální pomoc nadaci!

Hráči Viktorie nosili logo Nadace pro transplantace kostní dřeně na dresech v zápasech UEFA Champions League i play off Evropské ligy. Hráči prvního týmu, junioři a dorostenci, zaměstnanci klubu i mládežničtí trenéři dobrovolně vstoupili do Registru. V rámci speciálního zápasu věnovaného NTKD se pak přidali i viktoriánští fanoušci. Na závěr roku proběhla unikátní aukce dresů všech hráčů Viktorky, ke které se přidaly i velkokluby jako Barcelona, Bayern Mnichov, Manchester United či Paříž SG. Výsledkem bylo pět set tisíc korun na podporu a propagaci zmíněné nadace.

Všechny aktivity měly jediný cíl – zpropagovat téma dárcovství, ukázat na jeho důležitost a přilákat co nejvíce nových potenciálních dárců do Registru.

Na základě této aktivity byli zástupci klubu pozváni na slavnostní večer Českého národního registru dárců dřeně a Nadace pro transplantace kostní dřeně. Prezident klubu Tomáš Paclík společně s obchodně-marketingovým ředitelem Jaromírem Hamouzem v pražském Obecním domě převzali prestižní cenu za největší nemateriální pomoc nadaci z rukou zástupců Nadace Livie Klausové a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha.

„Pro náš klub je to velká pocta. Jsme rádi, že můžeme Nadaci pomoci a slibuji, že tak budeme činit i nadále,“ uvedl během předání Tomáš Paclík. „Ocenění patří i všem našim fanouškům a lidem, kteří se přidali a jakýmkoli způsobem přispěli,“ dodal.

Jak zástupci Viktorie uvedli, klub chystá další akce spojené s podporou NTKD. „S Nadací spolupracujeme dlouhodobě a jsme rádi, že jsou vidět výsledky hlavně v podobě rozšiřujícího se počtu lidí v Registru. Nyní připravujeme další projekty, o nichž budeme včas informovat prostřednictvím klubových kanálů,“ dodal Jaromír Hamouz.

Nejemotivnější částí večera byl moment, kdy se poprvé setkala vyléčená pacientka se svou dárkyní. Obě ženy si několik let od vyléčení pacientky a po mnoha vyměněných dopisech konečně mohly pohlédnout do očí, což umocnilo nezapomenutelnou atmosféru a bylo to tím nejpříhodnějším vyvrcholením celého slavnostního večera. Viktorka věří, že i díky její pomoci dojde v budoucnu k více podobným setkáním.

Více informací o vstupu do Registru najdete na www.ntkd.cz.

FOTO: ČNRDD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24