QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velkokapacitní očkovací centrum zahájilo pravidelný provoz, týdně naočkuje 2500 lidí

08.04.2021 9:50

Očkovat se na Skvrňanech budou moci pouze zájemci z prioritních skupin, kteří se zaregistrují a dostanou pozvánku k očkování z centrálního rezervačního systému.

063A2138 2

Velkokapacitní očkovací místo Plzeňského kraje v Plzni na Skvrňanech zahajuje od zítřka pravidelný provoz. Očkovat bude v nejbližších týdnech zpravidla od čtvrtka do neděle od 1500 do 2500 osob týdně podle zájmu veřejnosti resp. podle dodávek očkovacích vakcín. „Podle množství dodávek do kraje máme příslib dostávat na Skvrňany každý týden až 2450 vakcín. S tímto množstvím budeme v provozu vždy od čtvrtka do neděle. Pokud by jich bylo méně, zkrátíme očkovací dny na pátek až neděli. Chceme ale ponechat očkovací dny během víkendu, kdy jsou lidé přeci jen flexibilnější se k očkování dostavit,“ řekl Jaroslav Šíma, ředitel Rokycanské nemocnice, která VOČM provozuje společně s krajem.

Provozní doba se ale může přizpůsobovat i zájmu veřejnosti, tedy počtu lidí, kteří jsou ve „frontě“ na očkování, a také jejich preferencím, jaké dny a časy si budou nejčastěji vybírat. „Volná místa budeme uvolňovat vždy několik dní dopředu. Po čase uvidíme, o jaké dny a časy se budou lidé nejvíce zajímat, zda o víkend nebo závěr pracovního týdne a zda spíš o ranní termíny nebo odpolední.  Podle toho budeme plánovat provoz na další týdny,“ vysvětlila možný vývoj režimu očkovacího centra vedoucí sestra Ivana Škoríková.

Foto: Krajský úřad Plzeňského kraje

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24