QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velký nábor do registru dárců kostní dřeně se chystá v Plzni. Zapojte se!

15.03.2019 8:01

Projekt "Zapiště se někomu do života" bude v Plzni v příštích dnech pokračovat další velkou náborvou akcí dárců kostní dřeně. Chcete pomoct? Čtěte podrobnosti!

zápis do registru

Studentská skupina s projektem "Zapiště se někomu do života" pokračuje v náborových akcích do registru dárců kostní dřeně. Další pokračování se chystá v Plzni už v příštím týdnu.

"Srdečně vás zveme na další ze série náborů do registru dárců kostní dřeně, tentokrát po roce opět na Lékařské fakultě v Plzni. Přijďte se do registru zapsat přímo na půdě univerzity bez nutnosti návštěvy nemocničního zařízení. Třeba mezi přednáškami nebo během pauzy na oběd," lákají organizátoři.

Nábor bude probíhat přímo ve vestibulu UNIMEC v aleji Svobody 76 ve středu 20. března od 9 do 15 hodin. Požadavky na dárce přitom nejsou nijak extrémní. "Zápis do registru spočívá pouze ve vyplnění formuláře a následném odběru vzorku formou stěru z dutiny ústní. Celý proces zabere cca 15 minut. Pro zápis budete potřebovat pouze kartičku zdravotní pojišťovny a občanský průkaz," upozorňují pořadatelé s tím, že základními podmínkami pro zápis do registru je věk 18 až 35 let a dobrý zdravotní stav.

Další podrobnosti k samotnému procesu darování kostní dřeně najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24