QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velký požár budovy pivovaru ve Stříbře - FOTKY

11.01.2021 16:42     12.01.2021 11:00

V pondělí 11. ledna propukl v odpoledních hodinách obrovský požár ve Stříbře v Pivovarské ulici. Na místě zasahují profesionální i dobrovolní hasiči. Počet zraněných osob zatím není znám. 

1
2143požár pivovaru Stříbropožár pivovaru Stříbro1požár pivovaru Stříbro2požár pivovaru Stříbro3požár pivovaru Stříbro4

V pondělí 11. ledna před 17. hodinou propukl požár čtyřpodlažní budovy, který se snažily dostat pod kontrolu celkem čtyři jednotky profesionálních hasičů. Na místo přijeli pomoci i dobrovolní hasiči. Je omezen průjezd na východní straně náměstí. "Objekt je silně zakouřen. Není vyloučeno, že se uvnitř nachází osoby," říká tiskový mluvčí hasičů Petr Poncar.

V pozdějších hodinách hasiči uvedli další podrobnosti. "Osoby se uvnitř nenachází. Podařilo se zpomalit šíření požáru. Otevřeli jsme střešní konstrukci. Na místo míří další výšková technika," informuje Petr Poncar, tiskový mluvčí hasičů. 

Objekt je starý cca 200 let, má rozměry cca 20 x 30 m a je nepoužívaný. Vnitřní prostory byly silně zakouřeny a požár zasáhl i podstřeší. Hasiči zasahují v dýchací technice a také pomocí výškové techniky. "Škoda přesáhly milion korun - o kolik, či kolikrát, to bude předmětem šetření, stejně jako příčina požáru. Během zásahu došlo i k propadání stropů. Prozatím je doba zásahu odhadována na hodiny až desítky hodin," dodal Petr Poncar.

V úterý 12. prosince hasiči pokračují v dohašování lokálních zahoření. "V budově je několik nestabilních míst, které požár poškodil. Dopoledne se na místo dostaví vyšetřovatelé," řekl Petr Poncar.

Místo události bylo ještě v úterý  krátce před jedenáctou hodinou dopolední předáno policii. "Případem se zabývají tachovští kriminalisté, kteří veškeré okolnosti zjišťuji. Příčina požáru je i nadále v šetření, v tuto chvíli se jako nejpravděpodobnější verzí jeví cizí zavinění z nedbalosti," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Foto: HZSPK a Městský úřad Stříbro

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24