Velký požár zemědělského objektu v Plánici! Škoda přesáhla osm milionů – FOTKY

19.05.2020 21:24     20.05.2020 11:46

Plameny zachvátily halu s uskladněným senem v úterý vpodvečer. Zvířata naštěstí vyvázla bez zranění, protože v době požáru byla na pastvině. Stále pokračuje vyšetřování příčiny, na místě jsou i kriminalisté a psovod.

13
13612345111214

Hala v zemědělském areálu začala hořet v úterý 19. května vpodvečer. "Požár je v plném rozsahu. Bylo zřízeno čerpací stanoviště,“ uvedl krátce po výjezdu hasičských jednotek mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

"Vyskladňuje se obsah haly a prohašuje na venkovním prostranství. Zásah bude dlouhodobější,“ doplnil krátce před 21. hodinou Petr Poncar.

"Hasiči v průběhu zásahu ve spolupráci s pracovníky společnosti vyskladňovali seno a prohašovali jej na volném prostranství,“  doplnil krátce po sedmé hodině ráno ve středu 20. května Petr Poncar.

Na místo vyjeli také klatovští policisté. Potvrdila to v úterý večer policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že policisté zde provádějí šetření. Příčina požáru zatím není jasná.

Policejní vyšetřování pokračuje i během středy. 

"Případ převzali policisté z oddělení obecné kriminality a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Na místo požáru se dostavili i vyšetřovatelé z hasičského záchranného sboru i oddělení obecné kriminality. Podle dosavadního šetření zatím nebyla určena příčina požáru, probíhají výslechy svědků a v současné době i další šetření ke zjištění vzniku požáru. Policisté dnes vyslali i policejního psovoda se služebním psem na vyhledávání akcelerantů hoření," sdělila ve středu dopoledne policejní mluvčí Dana Ladmanová. Upřesnila také výši škody, která se vyšplhala na osm milionů korun 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24