Venkovní bazény v Plzni se chystají na sezónu! Otevřou se v květnu

23.04.2019 14:57

Bazény v Plzni se připravují na letní sezónu. Venokvní areály se otevřou už v průběhu května. Na Slovanech bude záležet hlavně na počasí. Přinášíme podrobnosti!

IMG_4319

Venkovní bazén na Lochotíně se otevře návštěvníkům 1. května. Kromě bazénu pro plavce jsou v areálu k dispozici i dětské brouzdaliště, kiosek s občerstvením a na travnaté ploše plastová lehátka. V květnu se otevře také venkovní plavecký bazén na Slovanech.

V případě bazénu na Slovanech bude otevření venkovního areálu záležet hlavně na počasí. Oba areály se město snaží postupně modernizovat, významnou úpravou projde letos slovanský bazén, do areálu na Lochotíně dá město tento rok kolem šesti milionů korun.

"Venkovní areál lochotínského bazénu včetně brouzdaliště byl vybudován v rámci projektu Obnova venkovního bazénu Plzeň – Lochotín pro rozvoj cestovního ruchu a byl hrazený z operačního programu ROP NUTS II Jihozápad, oblast podpory Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu. Tento projekt plní funkci rozšíření turistické nabídky pro návštěvníky v letní sezoně a tak napomáhá zvýšit atraktivitu města,“ uvedl první náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký. V podmínkách pro dotaci je stanoven provoz venkovního bazénu povinně od 1. května do 30. září.

Náklady na projekt činily 8,364 milionu korun bez DPH. Město jako žadatel obdrželo dotaci ve výši 85 procent uznatelných výdajů.

"Venkovní bazén na Lochotíně má rozměry 16,6 krát 8,15 metru a hloubku od 0,9 do 1,3 metru. Děti mohou využít brouzdaliště o rozměrech 6 krát 4 metry. Ve venkovním areálu je umístěn kiosek s dřevěným posezením a slunečníky, dále jsou zde zabudované zábavní prvky, dřevěné sety pod stromy pro rodiny k občerstvení a u brouzdaliště pro děti plastové posezení se slunečníky. V prostoru na travnaté ploše kolem bazénu jsou k dispozici plastová lehátka,“ popsala Karolina Fric, vedoucí oddělení sportovišť Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně.

V roce 2015 prošel venkovní areál na Lochotíně kompletní rekonstrukcí včetně výstavby dětského brouzdaliště s herními prvky. Karolina Fric doplnila, že město v tomto plaveckém areálu pro letošní rok počítá také s investičními náklady ve výši šesti milionů korun na rekonstrukci vzduchotechnické jednotky, která je původní, 34 let stará, a zajistí výměnu výměníku pro ústřední topení z roku 1984.

V plaveckém areálu na Slovanech bude v srpnu dokončena I. etapa přestavby objektu kotelny a výměníku na nový dětský bazén. "Zahájena bude také II. etapa, která zahrnuje přestavbu současného dětského bazénu na společné šatny s průchozími převlékacími kabinkami, zřízení turniketového odbavovacího systému, výstavbu nového bezbariérového centrálního vstupu s recepcí a další. Bazén má být kompletně opraven do konce roku 2020,“ dodala Karolina Fric.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24