Venkovní expozice lvů v plzeňské zoo prochází modernizací - FOTKY

29.11.2021 13:01

V plzeňské zoo probíhají hned u hlavního vstupu za pokladnou stavební práce. Jde o modernizaci venkovní expozice lvů berberských. Renovuje se zde původní expozice, která je tu od roku 2002.

Lev berberský_foto Zoo Plzeň
Lev berberský_foto Zoo PlzeňVýběh lvů_modernizace_foto Zoo PlzeňVýběh lvů_modernizace_foto Zoo Plzeň_2Výběh lvů_modernizace_foto Zoo Plzeň_3Výběh lvů_modernizace_foto Zoo Plzeň_4

Venkovní expozice lvů berberských hned za hlavní pokladnou v plzeňské zoo prochází modernizací. Cílem prací je upravit a doplnit bezpečnostní prvky tak, aby výběh vyhovoval nově přijatým legislativním a veterinárním požadavkům týkající se chovu lvů. Modernizací projdou také doplňkové informační objekty a vyhlídky do venkovní expozice.

„Z důvodu probíhajících prací se mohou lvi momentálně pohybovat ve vnitřní ubikaci a mohou chodit ven do venkovní klece. Do venkovního výběhu, kde probíhají práce, přístup nemají. Součástí rozšíření expozice budou doplňkové informační objekty. Na informačních tabulích, které se připravují, budou samozřejmě obecné informace o biologii lva, ale také se na nich návštěvníci dozvědí více o berberských kočovných kmenech, které žijí v marockých stanech a jaký vliv měl lev berberský na tuto kulturu. Část informací bude věnována výskytu lva v české kultuře a české heraldice. Na místě bude připravena i interaktivní část pro děti, kde budou moct objevovat různé zajímavosti.“ uvedla zástupkyně mluvčího plzeňské zoo.

Výběh bude rozšířen i o současný lemuří ostrov. Na tomto místě je plánována botanická vyhlídka s fontánou. Na místě budou moci návštěvníci relaxovat a od fontány budou mít výhled přes krásnou zahradu přímo do lvího výběhu. V modernizované expozici návštěvníci uvidí samce s maximálně dvěma samicemi a jejich potomky.

Projekt, jehož celkové náklady činí 30,229 milionu korun, bude dokončen v květnu příštího roku.

 

foto: Zoo Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24