Větší komfort pro pacienty! Rokycanská nemocnice bude mít nová lůžka

01.03.2019 13:51
photo-pg-652-1800-

Pacienti v Rokycanské nemocnici se mohou těšit na lepší komfort. Rada Plzeňského kraje schválila dotaci, za kterou nemocnice pořídí desítky nových lůžek. 

Celkem se bude jednat o stovku polohovatelných lůžek. "Od Plzeňského kraje obdrží na nákup částku 4 miliony korun, za které pořídí polohovatelná lůžka, jejichž součástí je také příslušenství jako hrazda, hrazdička a infuzní stojan. Lůžka budou včetně pasivních antidekubitních matrací a nočních stolků s jídelní deskou," říká mluvčí Plzeňského kraje Alena Marešová.

Nákupem lůžek se obmění dvě třetiny celkového lůžkového fondu nemocnice. Rada odsouhlasila přesun finančních prostředků na zvýšení kapitálu Rokycanské nemocnice na jejich nákup.

V rámci nemocnic, které spadají pod Plzeňský kraj, došlo k vylepšení prostředí v poslední době zejména v nemocnici ve Stodu. Také tam se jednalo v loňském roce o nákup nových lůžek. "Pořídili jsme celkem 128 nových lůžek. Jsou to různé typy dle oddělení. Všechny jsou elektrcky polohovatelné včetně výšky, náklonu, polohy zad a podobně. Nejsofistikovanější jsou na jednotce intenzivní péče,“ říká ředitel Stodské nemocnice Alan Sutnar s tím, že investici pokryla z největší části dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.  

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24