QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vězni si krátí čas studiem, většina z nich prospěla s vyznamenáním

29.06.2022 18:06

Všech dvaadvacečt studentů přistoupilo ke zkouškám zodpovědně, vidina výučního listu a případného následného lepšího uplatnění na trhu práce je pro ně zjevně lákavá.

02-svs-plzen-denik

Šestnáct studentů třetího ročníku učebního oboru Strojírenské práce úspěšně zakončilo svou pouť za výučním listem s vyznamenáním. "Ve dnech 22. června a 23. června proběhly na školském vzdělávacím středisku ve Věznici Plzeň ústní závěrečné zkoušky v učebním oboru Strojírenské práce. Výuční list v tomto oboru získalo 22 odsouzených žáků,16 žáků se může pochlubit prospěchem s vyznamenáním. 2 žáci se k vykonání ústní části závěrečné zkoušky dostavili do věznice z civilního sektoru, z důvodu jejich nedávného propuštění z výkonu trestu," uvedla plzeňská věznice.

Žáci přistoupili k ústním zkouškám zodpovědně, což potvrdil i Josef Houška, který se již více než 10 let pravidelně účastní závěrečných zkoušek v ŠVS Plzeň ve funkci předsedy komise závěrečných zkoušek. Slavnostního předávání výučních listů se ujal ředitel věznice Pavel Kopačka spolu s vedoucím oddělení výkonu vazby a trestu Štěpánem Pečeným.

V průběhu měsíce června byl zakončen i desetiměsíční odborný praktický kurz „Elektrotechnik“, který dokončilo 10 z celkového počtu 12 odsouzených žáků.

Foto: Věznice Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24