QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vězni z borské věznice budou prát ložní prádlo pro uprchlíky z Ukrajiny

28.04.2022 16:46

Borská věznice se bude starat o ložní prádlo pro uprchlíky z Ukrajiny. Půjde o praní, žehlení, mandlování atd. Na spolupráci se dohodlo vedení Plzeňského kraje s Věznicí Plzeň.

veznice bory (1)
veznice bory (1)veznice bory (2)veznice bory (3)veznice bory (4)veznice bory (5)

Poslední týden v dubnu odstartovala spolupráce Plzeňského kraje, provozovatele ubytovny pro uprchlíky válečného konfliktu z Ukrajiny, a Věznice Plzeň. Předmětem dohody je praní veškerého ložního prádla pro ubytovnu v Plzni. V rámci osobní návštěvy věznice v Plzni se na spolupráci domluvili hejtman Rudolf Špoták a ředitel Věznice Plzeň Pavel Kopačka,“ potvrdila tisková mluvčí Plzeňského kraje Eva Mertlová s tím, že maximální výše zakázky dle smlouvy je 200 tisíc korun.

Spolupráce Plzeňského kraje a Věznice Plzeň je dohodnuta na rok, do dubna 2023. Půjde o praní, sušení, žehlení, mandlování a škrobení vybraného druhu ložního prádla. Plzeňský kraj využívá prádlo na ubytovně pro ukrajinské uprchlíky v Čechově ulici v Plzni. „Kapacita ubytovny je více než 200 lůžek, v současné době je obsazeno zhruba do 150 z nich,“ upřesňuje dále tisková mluvčí.

Věznice bude prát prádlo dvakrát měsíčně. „Jsme samozřejmě rádi, že Věznice Plzeň může pomoci. Tato zakázka má navíc i výchovný vliv na zaměstnané odsouzené, kterým práce pro potřebné umožňuje zažívat pozitivní pocit důležitosti toho, co dělají,“ uvedl ředitel Věznice Plzeň Pavel Kopačka.

foto: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24