Víkend plzeňských strážníků: Hlavní roli sehrál alkohol

16.12.2019 12:30

Kromě opilců, kteří skončili na záchytce, zaměstnaly městské policisty o víkendu i podnapilé děti. Horké chvilky zažili strážníci u Areny v Lidické ulici.

měřič alkoholu_MP

Na záchytku putovalo během víkendu několik lidí. Rekordmanem mezi nimi je 37letý muž, kterého strážníci našli ležet vysvlečeného na lavičce na Americké třídě v Plzni. Test ukázal, že má v sobě 3,78 promile.

"Než na místo dorazila hlídka, postarala se o něj oznamovatelka události společně se svojí kolegyní a oblékla ho, muž se totiž třásl zimou. Strážníci nejprve zjistili, zda je zdravotně v  pořádku a poté u něj provedli dechovou zkoušku,“ sděluje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Dramatické okamžiky zažili strážníci ze služebny Lochotín během kontroly v okolí hudebního klubu Arena v Lidické ulici. "V noci z pátku na  sobotu  zde odhalili dva podnapilé mladíky ve věku 16 let. Jeden z nich nadýchal 1,6 promile. Druhý, u něhož  za pomoci dechového přístroje byla zjištěna hladina alkoholu v dechu 1,57 promile, se bude navíc zpovídat ze svého jednání u přestupkové komise. Mladík je podezřelý ještě s další osobou ze spáchání přestupku rušení nočního klidu a znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci," sděluje mluvčí.

Návštěvníci hudebního klubu pak začali skandovat hesla proti strážníkům a snažili se jim bránit v jejich práci. Hlídky proto musely povolat posily.

 "Nezletilý se během toho nechal vyburcovat děním a začal klást odpor, proto k jeho zklidnění byly užity hmaty a chvaty. Dav se při příjezdu hlídek urychleně rozprchl. Oba mladíky si převzali zákonní zástupci a věc bude také řešit orgán sociálně právní ochrany dětí. Při další kontrole v noci ze soboty na neděli byl zjištěn alkohol u 17tiletého a 16tiletého mladíka. Starší nadýchal 1,61 promile, druhý měl v dechu 1,43 promile,“ uzavírá Jana Pužmanová.

K hudebnímu klubu zamířila kolem půl třetí ráno také záchranka. Hlídka ji přivolala k dvaadvacetileté dívce kvůli podezření na otravu alkoholem.

FOTO: MP PLZEŇ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24