Víkend přinese bouřky, začátek příštího týdne pak prudké ochlazení

10.05.2018 7:01

Víkend bude v regionu ještě ve znamení celkem vysokých teplot, zároveň ale také bouřek. Už na začátku příštího týdne se navíc dost ochladí a naměříme jen do 20 stupňů.

FOTO_QAP_CZ (9)

Ve čtvrtek bude převážně oblačno a počítat musíme s bouřkami nebo přeháňkami, které se budou večer vyskytovat na celém území regionu. Nejvyšší teploty budou mezi 22 a 24 stupni.

V pátek nás čeká převážně oblačno, přechodně až zataženo a opět musíme počítat s deštěm nebo přeháňkami. V noci naměříme 14 až 10 stupňů, přes den 17 až 21.

Sobota bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy, odpoledne se místy objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na zhruba 8 stupňů, denní vystoupí mezi 22 až 26 °C.

Neděle přinese skoro jasnou až polojasnou oblohu, během dne bude přibývat oblačnost a znovu se mohou vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Noční teploty spadnou mezi 14 až 10 stupňů, denní se dostanou mezi 23 až 27.

Začátek příštího týdne pak bude ve znamení ochlazení. V pondělí naměříme odpoledne jen okolo 17 stupňů, k tomu musíme počítat s oblačnou nebo zataženou oblohou a na většině území také s deštěm nebo přeháňkami.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Převážně oblačno, místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 21 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24