QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Víkend přinese skokové oteplení, pak se ale opět ochladí

14.03.2019 7:03

Podle aktuální týdenní předpovědi nás o víkendu čeká skokové, zároveň ale také jen chvilkové oteplení. V neděli naměříme až 20 stupňů. Následovat bude opět ochlazení.

FOTO_QAP_CZ (10)

Ve čtvrtek nás čeká zpočátku proměnlivá oblačnost a místy přeháňky, které by měly být od vyšších poloh sněhové. Během dne bude od západu zataženo a odpoledne a večer začne postupně pršet, na horách sněžit. Teploty se dostanou nejvýš mezi 7 až 11 stupňů. Dál nás bude provázet nárazový vítr. V podstatě stejné to bude i v pátek. V noci naměříme 5 až 1 stupeň, přes den 6 až 10.

Zataženo až oblačno bude také v sobotu, navíc bude na většině území pršet. Srážky budou ale k večeru ustávat. Noční teploty klesnou mezi 6 až 2 stupně, denní vystoupí mezi 8 až 12.

Skokové oteplení přijde v neděli. Má být skoro jasno až polojasno a teploty odpoledne mezi 16 až 20 stupni, v noci budou mezi 7 až 3. Postupně ale budou opět mraky přibývat a vrátí se déšť.

Pondělí bude ve znamení převážně velké oblačnosti. Počítat musíme i s přeháňkami, na horách i sněhovými. V noci spadnou teploty mezi 6 až 2 stupně, přes den se vyšplhají jen mezi 5 až 9.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zpočátku většinou oblačno, místy přeháňky, od středních poloh sněhové. Postupně ustávání srážek a ubývání oblačnosti na polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 4 až 8 °C, postupně 9 až 14 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24