QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Víkend strážníků: Opilý tatínek s kočárkem a sázka o láhev vína

10.02.2020 11:34

Podroušený tatínek se potácel s kočárkem se dvěma malými dětmi po Vinicích, hlídka městské policie mu naměřila téměř tři promile alkoholu.

DSC04888

Na vrávorajícího muže vezoucího kočárek se dvěma malými dětmi v Plzni na Vinicích upozornili v sobotu kolemjdoucí strážníky na lince 156.

"Devětatřicetiletý Plzeňan měl velký problém kvůli stavu podnapilosti tlačit kočárek rovně po chodníku, hrozilo, že ho převrhne. Hlídka provedla u muže dechovou zkoušku, při níž přístroj ukázal při prvním měření hodnotu 2,39 promile. Při následné opakované zkoušce mu bylo naměřeno 2,72 promile. Děti si na místě společně s manželem převzala jeho 39letá manželka. Případem se bude dále zabývat orgán sociálně právní ochrany dětí,“ sděluje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Strážníci se zabývali i nepovedenou sázkou o láhev vína. "V provozovně na Koterovské ulici ukradl v neděli odpoledne 39letý muž láhev vína. Dále než za pokladnu se s ní nedostal, protože ho zadržel pracovník ostrahy. Zboží za téměř 200 korun se pokusil pronést uschované pod bundou. Strážníkům, kteří byli do prodejny přivoláni, aby událost řešili, se přiznal, že šlo o sázku, kdy se vsadil, že láhev vína dokáže odcizit. Jelikož se následně prokázalo, že na jeho předání mají právní zájem státní policisté, převezla ho hlídka městské policie na jejich oddělení,“ dodává mluvčí.

Hlídku na Slovanech zaměstnal nález peněženky. Ta se nakonec v pořádku dostala k majitelce. "V noci z pátku na sobotu nalezla hlídka Městské policie Plzeň-Slovany během pochůzky v Jablonského ulici peněženku plnou dokladů, průkazů, jízdenek a dalších věcí.  Strážníci nález odnesli na svoji služebnu a zadokumentovali ho.  Pomocí sociální sítě se jim poté podařilo kontaktovat 23letou majitelku nalezených věcí, která se ještě téhož dne radovala z převzetí peněženky, včetně drobné hotovosti, která v ní byla,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24