QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktoria Plzeň se omluvila za sobotní incident na Letné

11.03.2019 15:52

Fotbalová Plzeň se omluvila za výtržníky, kteří hodili mezi diváky pyrotechniku a způsobili několika lidem zranění. Takové osoby nepovažuje klub za své fanoušky.

IMG_2646

Fotbalový klub Viktoria Plzeň se omluvil za incidenty, kvůli kterým byl v sobotu vyklizen sektor hostujících fanoušků při zápase na Letné. Pyrotechnika přiletěla ze západočeského kotle mezi domácí příznivce a způsobila několik zranění.

Během zápasu, ve kterém Sparta porazila Plzeň 4:0, začala létat pyrotechnika mezi domácí fanoušky z hostujícího kotle už v prvním poločase. V 82. minutě zápasu pak policie začala kompletní sektor fanoušků Plzně vyklízet a utkání na více než deset minut přerušila.

„Na základě získaných informací klub FC Viktoria Plzeň vyjadřuje rozhořčení a zároveň politování nad chováním jednotlivců, kteří mají na svědomí zranění diváků na stadionu při utkání mezi AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň," oznámil klub.

Jedna ze světlic vybuchla v těsné blízkosti ženy, která utrpěla zranění. Dotyčného policie zadržela, viníkovi hrozí za těžké ublížení na zdraví deset let vězení.

"Za tento bezohledný akt se jako klub chceme omluvit a zároveň deklarovat, že takové osoby nepovažujeme za své fanoušky a podnikneme v rámci dostupných možných opatření všechny kroky k zamezení jejich vstupu na veškerá utkání FC Viktoria Plzeň," uvedl dále v prohlášení klub. "Podporujeme a vážíme si všech slušných diváků a fanoušků, kteří jsou nedílnou součástí klubu, a tento krok učiníme i s ohledem na jejich bezpečí a komfort na stadionu.

Událostí se bude ve čtvrtek zabývat disciplinární komise Ligové fotbalové asociace a dá se očekávat vysoká pokuta pro Plzeň. "Na vinících budeme vymáhat vzniklé škody v souvislosti s tímto incidentem. Především však pevně věříme, že zranění diváci budou v pořádku bez jakýchkoliv následků a podobný incident se již nebude na fotbalových utkáních opakovat," doplnil západočeský klub.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24