Viktoriáni promarnili dvougolový náskok, z Ostravy tak vezou jen bod

20.11.2021 19:59

Po poslední reprezentační pauze v roce 2021 čekal na Viktorku těžký duel na půdě Baníku Ostrava. V prvním poločase vedla Plzeň 2:0. Západočeši ale ve druhé půli o svůj náskok přišli. Z Ostravy vezou pouze bod za remízu 2:2.

FC Viktoria Plzeň

Viktoriáni se mohli dostat do velmi rychlého vedení, když obrovskou chybu v rozehrávce předvedl domácí gólman Viktor Budinský, ale svou hrubici napravil reflexivním skokem a střelu Jana Kopice do poloodkryté brány stihl vyrazit na roh. Hektický start zápasu pokračoval i dál, na druhé straně Nermanja Kuzmanović z dobré pozice trefil jen boční síť.

Ve 12. minutě už padl i první regulérní gól – a na starost ho měla Plzeň! Dominik Janošek naprosto parádně přenesl balon na Milana Havla, ten ve vápně našel Jhona Mosqueru a kolumbijský univerzál se hlavičkou trefil přesně. O odpověď se po centru Tetoura pokoušel opět Kuzmanović, avšak jeho zakončení hlavou mířilo pouze do připraveného Aleše Hrušky.

Do konce první půle se toho stalo ještě spoustu. Jako další prověřil připravenost domácího brankáře Miroslav Káčer, jeho střela zpoza vápna skončila jen v náruči Budinského. Pak už ale Viktorka zvýšila na rozdíl dvou gólů. Po faulu ve vápně na Jana Kopice se k penaltě postavil Jean-David Beauguel a ten přízemní střelou k tyči zaznamenal svůj jubilejní 10. ligový gól v této sezoně. Poté ještě nejlepší střelec Fortuna ligy neproměnil samostatný průnik na gólmana Baníku, i tak se šlo do kabin za pozitivního stavu 2:0 pro FC Plzeň.

 

foto: FC Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24