Viktoriáni zahájili přípravu, Šimon Falta odchází na hostování

03.01.2022 14:55

Zimní příprava byla zahájena. Trenér Michal Bílek v pondělí 3. ledna poprvé v novém roce přivítal své svěřence v Doosan Areně. Chyběl mezi nimi záložník Šimon Falta, který odchází na půlroční hostování s opcí do Baníku Ostrava.

IMG_2200clanek

Dopoledne tradiční funkční testy, po obědě zátěž na hřišti. Tak vypadal první tréninkový den viktoriánů v novém roce. Stejný plán je nachystán i na úterý.

Do zimní přípravy, která potrvá měsíc, se již nezapojil záložník Šimon Falta. Ten je nyní členem kádru ostravského Baníku, kde bude na půlročním hostování s možností následné opce. „Šimon Falta je ve věku, kdy je pro něj stěžejní, aby pravidelně nastupoval. Shodli jsme se, že je to pro obě strany nejlepší řešení,“ okomentoval odchod záložníka generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Trenéru Michalu Bílkovi jsou na začátku přípravného období k dispozici i navrátilci z hostování Šimon Gabriel a Josef Koželuh, oba strávili podzim v dresu druholigové Viktorie Žižkov.

Jinak zůstává kádr Viktorie beze změn. „K žádným velkým změnám není důvod, náš kádr je dostatečně silný a široký. Na druhou stranu nás čeká přípravný měsíc, v němž ještě k nějakému pohybu může dojít,“ řekl Adolf Šádek.

V rámci přípravy odehrají viktoriáni tři přípravné zápasy v Luční ulici s Pískem (8. ledna), Příbramí (12. ledna) a Ústím nad Labem (15. ledna), všechny mají výkop naplánovaný na 10:30 hodin. Následovat bude herní kemp ve Španělsku a do jarní části ligové soutěže vstoupí Viktoria domácím zápasem s Hradcem Králové o prvním únorovém víkendu.

 

foto: FC Viktoria

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24