Viktorka chce vrátit titul do Plzně a uspět v pohárech

18.08.2020 19:26

Viktoriáni zahájí nový ligový ročník už tento pátek domácím duelem s Opavou. "Jsme rádi, že můžeme vůbec hrát a rozjet novou sezonu,“ říká kapitán týmu Jakub Brabec.

1

 "Na úvod se všichni těšíme. Spousta věcí byla v poslední době netradičních, ale pevně věřím, že jsme se dobře připravili i přes improvizované podmínky," říká generální manažer klubu Adolf Šádek. "Jsme rádi, že můžeme vůbec hrát a rozjet novou sezonu. Důležité je, že na to kluby přistoupily a můžeme být na hřišti,“ přitakává Jakub Brabec.

Již v pátek startuje ročník 2020/21, do něhož plzeňský klub tradičně vstupuje s nejvyššími cíli. "Chceme atakovat přední pozice a vzít si titul zpátky do Plzně. V evropských pohárech máme za sebou roční absenci v základní skupině, zde je tedy cíl také jasně daný,“ objasňuje Adolf Šádek.

"Každý den se snažíme dělat maximum, aby hráči měli šanci se zlepšovat. Všichni trenéři chtějí, aby mužstvo hrálo rychleji nejen běžecky, ale i v myšlení, směrem do koncovky, produktivity atd. Věřím, že budeme silnější do ofenzivy a stabilní v defenzivě,“ prozrazuje trenér Adrian Guľa.

"Jsem si jistý tím, že do toho dáme všechno a budeme bojovat o nejvyšší příčky. Jak posilují soupeři moc nesleduji, spíše se soustředím na nás a věřím, že do sezony vstoupíme úspěšně,“ doplňuje trenéra Jakub Brabec.

A má už pětačtyřicetiletý lodivod Viktorky jasno o sestavě do úvodního kola proti Opavě? "Potřebujeme každého hráče. Typologii budeme volit podle zdravotního stavu a podle toho, jak hraje soupeř, což jsme samozřejmě už zkoumali. Snažíme se vkládat důvěru všem hráčům z kádru, aby byli připravení,“ uzavírá Adrian Guľa.

Nový ligový ročník bude mít kvůli změnám souvisejícím s koronavirovou pandemií výjimečně 18 účastníků místo obvyklých 16 a bude se hrát 34 kol bez nadstavbové části. "Nezaobírám se tím, ani se tím nenecháme vyrušit, je to dané. Pro mě a můj realizační tým je to velká výzva. Samozřejmě i pro chlapce, aby udělali maximum, vyhráli nejbližší zápas a opakovali to každý týden. Chceme být mimořádně silní a udělat co nejvíc vítězství v celé sezoně," uzavírá kouč.

Následující středu Viktorku čeká utkání druhého předkola Ligy mistrů v Alkmaaru.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24