Viktorka má po výhře v Moskvě stále šanci na pohárové jaro

27.11.2018 20:47     27.11.2018 21:53

Plzeň senzačně porazila v Lize mistrů CSKA Moskva 2:1. Obrat přišel po střídání v druhé půli, díky trefám Procházky a Hejdy.

CSKA_Viktorka_FCVP

Vítězstvím 2:1 v Moskvě viktoriáni zvýšili své naděje na třetí místo ve skupině G Ligy mistrů, které zajišťuje postup do jarní fáze Evropské ligy.

Začátek duelu v zasněžených moskevských Lužnikách nevypadal pro Viktorku vůbec dobře. Skóre otevřel už v desáté minutě Nikola Vlašič gólem z penalty. Plzeňský Roman Procházka v závěru poločasu neproměnil pokutový kop. Hráči odcházeli do kabin za stavu 1:0.

Ve druhé půli se na hřišti objevil záložník Jan Kopic a v 56. minutě přispěl k vyrovnání na 1:1, když přihrál volnému Romanovi Procházkovi, který překonal ruského gólmana Akinfejeva. Domácí pak zvýšili tlak, ale skóre se neměnilo. Plzeň zahrozila v 81. minutě, kdy po centru Hrošovského obrátil stav zápasu Lukáš Hejda – 2:1.

Viktorka tak má v tabulce stejný počet bodů jako CSKA, s nímž má po domácí remíze 2:2 lepší skóre vzájemných zápasů. K třetímu místu teď Západočeši potřebují získat 12. prosince v domácím utkání s AS Řím získat stejně bodů jako CSKA na stadionu Realu Madrid.

CSKA: Akinfejev - Nababkin, Becao, Černov - Fernandes, Vlašič, Bistrovič, Ščennikov (46. Jefremov) - Sigurdsson, Čalov (80. Žamaletdinov), Obljakov (72. Kučajev). Trenér: Gončarenko.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský (46. Kopic) - Procházka, Hrošovský - Petržela (70. Havel), Čermák, Kovařík - Chorý (81. Řezníček).

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24