Viktorka na radnici dostala šek. Na co jsou peníze určené? - FOTKY

24.06.2022 13:30

Fotbalistům FC Viktoria Plzeň ve čtvrtek 23. června zástupci města slavnostně poděkovali za získání titulu v nejvyšší tuzemské soutěži. Na radnici se hráčům dostalo velké pochvaly.

Viktorka na radnici_MMP (1)
Viktorka na radnici_MMP (1)Viktorka na radnici_MMP (2)Viktorka na radnici_MMP (3)Viktorka na radnici_MMP (4)Viktorka na radnici_MMP (5)Viktorka na radnici_MMP (6)Viktorka na radnici_MMP (7)

FC Viktoria Plzeň v letošním roce získala svůj šestý titul v nejvyšší tuzemské fotbalové lize. Za získání titulu a reprezentaci Plzně v tuzemsku i zahraničí poděkovali zástupci města. Slavnostního setkání s fotbalisty se na plzeňské radnici účastnil primátor Pavel Šindelář a jeho náměstek David Šlouf. Ti předali zástupcům klubu šek ve výši 300 tisíc korun, které budou sloužit jako finanční dotace na podporu mládežnických družstev plzeňské Viktorie.

Úvodním slovem primátor Pavel Šindelář přivítal hráče Viktorky. „Dovolte mi, aby vás přivítal v krásném prostředí plzeňské radnice. To, co zde v obřadní síni vidíme, znamená jediné – že jste v tomto roce byli nejlepší a tento úspěch jste dokázali zopakovat pošesté. Město Plzeň si vašeho úspěchu velmi váží. Propagace, kterou fotbalový klub městu poskytuje, je nedocenitelná. Děkujeme vám za to, jsme na vás velmi hrdí. A pevně věřím, že k letošnímu šestému titulu přibydou další.“

Adolf Šádek, generální ředitel klubu zmínil podporu města. „Nesmírně si vážím toho, že společně můžeme oslavit šestý, troufám si říct nejtěžší titul, který jsme získali. Nebylo by to určitě možné bez podpory, kterou nám město Plzeň poskytuje. Ať už jde o dostavbu fotbalového stadionu nebo vznik fotbalové akademie, kde mohou naše děti trénovat a rozvíjet svůj talent.“ Adolf Šádek poté předal primátorovi dar v podobě velkoformátového obrazu složeného z fotografií hráčů a představitelů FC Viktoria Plzeň.

Viktorie bude brzy bojovat v předkolech evropských pohárů. „Moc se s námi v sezoně nepočítalo, o to cennější pak bylo vítězství, kterého jsme dosáhli. Naším dalším cílem je hrát poháry, dostat se do Ligy mistrů je pro nás velká výzva,“ doplnil Lukáš Hejda, kapitán mužstva.

 

foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24