QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka představila nové dresy pro nadcházející ligový ročník – FOTKY

17.08.2020 11:54

Poprvé v historii klub představuje dva unikání dresy – nejen první sadu, ale i venkovní dresy vytvořené speciálně pro Viktorku. Na vnitřní straně je dokonce zobrazena část klubové hymny.

1
1234

Na vývoji a výrobě nových dresů spolupracovala Viktoria s italským výrobcem Macron. "Nový dres reflektuje tradiční klubové barvy, tedy červenou a modrou. Vrací se rovněž ke svislým širším pruhům, které byly v minulosti velmi často na dresech dominantní a oblíbené,“ sděluje mluvčí klubu Václav Hanzlík s tím, že nový dres je také velmi elegantní. Zdobí ho modrý límeček ve stylu polo trika a poprvé se na něm objevuje také bílá barva například u rozparků nebo na krku.

Dres je originálně vyroben pouze pro Viktorii Plzeň a je doplněn speciálními znaky. "Například za krkem na vnitřní straně dresu je zobrazena část klubové hymny ´Ať stále vítězí Viktoria´, na vnější potom brand FCVP. Samozřejmostí je klubové logo a logo generálního partnera Doosan Škoda Power. Novinkou jsou různé odstíny modré barvy zakomponované do pruhů na přední straně dresu. Unikátní je však nejen dres, ale i trenky či stulpny s vyšitou zkratkou jména klubu FCVP. I to je poprvé v historii,“ připomíná mluvčí.

"Nový dres se mi velmi líbí. Je propracovaný a hodně mě zaujaly detaily. Pro nás hráče je hlavně velmi pohodlný,“ říká Lukáš Kalvach, jenž si ho poprvé vyzkoušel během klubového focení. "Sluší nám a věříme, že bude i vítězný,“ přidal se kapitán týmu Jakub Brabec.

Poprvé v historii má Viktoria k dispozici na míru vyrobenou nejen první, ale i druhou sadu dresů pro venkovní zápasy. Tyto dresy plánuje klub využít v následujících dvou sezonách.

Hlavním prvkem bílého dresu je logo města. "Viktoriáni tak budou reprezentovat své město i na hřištích soupeřů či v zápasech evropských pohárů. Dalším výrazným prvkem na dresu je vytlačená kontura klubového loga na boku. Ani zde nechybí za krkem část textu klubové hymny a zkratka FCVP,“ dodává mluvčí.

"Jako celoživotní Plzeňák jsem z takového dresu nadšený! Věřím, že i fanouškům to udělá radost,“ má jasno jedna z klubových ikon David Limberský.

Stejně jako v předchozích sezonách, i tentokrát bude třetí sada dresů v neobvyklém barevném provedení. Černý dres s jemným proužkem a výraznými zelenými prvky. K němu hráči obléknou zelené trenky i stulpny. Pro gólmany  jsou nachystány tři barevné kombinace – oranžová, zelená a antracitová.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24