QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka představila oficiální klubový kalendář. Spojuje fotbalové generace

22.11.2019 19:29

Kromě hráčů a trenérů prvního týmu v kalendáři nechybějí ani klubové legendy a talentovaní mládežníci. Zastoupení zde má dokonce i úspěšný tým hráčů počítačových her.

1

V klubovém kalendáři pro nadcházející rok spojuje Viktorka Plzeň několik fotbalových generací. Své zastoupení zde mají hráči a trenéři prvního týmu, klubové legendy i talentovaní mládežníci napříč kategoriemi, dokonce i nový a velmi úspěšný takzvaný esportový tým, složený z hráčů počítačových her. Na titulní straně kalednáře se objevili Radim Řezník, František Plass, Pavel Horváth a reprezentantka z dorosteneckého týmu Barbora Polcarová. 

Při focení se potkaly i brankářské hvězdy Matúš Kozáčik s Alešem Hruškou, mladý Dominik Sváček a brankář kategorie U13 Matyáš Šilhavý, pro něhož bylo velkým zážitkem stát po boku svých velkých vzorů. Zajímavé bylo i setkání například Ivana Bicana, tedy hráče, který nastoupil za Viktorku například v památné bitvě s Bayernem Mnichov v roce 1971, s Janem Kovaříkem – ten si proti slavnému soupeři zahrál o více jak čtyřicet let později. A měli si spolu rozhodně co vyprávět! "Bylo to moc příjemné setkání. Jsem rád, že se na bývalé hráče myslí a kalendář je opravdu zajímavý,“ říká záložník Jan Kovařik.

"Je pro mě ctí, že mohu být na titulní straně kalendáře po boku tak velkých hráčů jako byli Pavel Horváth s Františkem Plassem. S Pavlem jsem měl možnost si osobně zahrát, o panu Plassovi jsem toho hodně slyšel, říkalo se mu plzeňský Beckenbauer a patřil ve své době mezi nejlepší české hráče. Věřím, že se bude kalendář všem viktoriánům líbit,“ doplňuje Radim Řezník.

Focení se letos ujal renomovaný fotograf Ondřej Pýcha, který s klubem v minulosti spolupracoval  na několika projektech.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24